Γυμναστική για Παιδιά

Στην εποχή που τα παιδιά δεν έχουν τους δικούς τους χώρους να παίζουν καθημερινά.
Στην εποχή που το παιχνίδι του παιδιού γίνεται τις περισσότερες φορές μέσα σε ένα δωμάτιο διαμερίσματος.
Στην εποχή που το παιχίδι του παιδιού είναι επιτραπέζιο που "καλλιεργεί" το πνεύμα.
Στην εποχή που το παιδί (ο γονιός δηλαδή)σκέφτεται από το νηπιαγωγείο την είσοδό του στο πανεπιστήμιο και την επαγγελματική του αποκατάσταση.
Τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για την ψυχοπνευματικοσωματική ισορροπία του παιδιού.
Κόντα στην τηλεόραση και το video game πρέπει το συντομότερο να καλλιεργηθεί και κινητικά. Να βελτιώσει και τη μυοσκελετική του υπάσταση και να συντονίζει πιο ολοκληρωμένα την ανάπτυξή του.

Η γυμναστική για το παιδί σήμερα είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της σωστής ανάπτυξης, αλλά και της κοινωνικοποίησής του.
Στο κέντρο μας η "ενόργανη γυμναστική εδάφους" είναι ο τρόπος γύμνασης που θα χρησιμοποιήσουμε για να γυμνάσουμε το παιδί. Βέβαια, στόχος μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Το αντίθετο μαλιστα. 

Μέσα από ένα "εμπλουτισμένο" ασκησιολόγιο προσπαθούμε να βοηθήσουμε:

1 Στη βελτίωση της ορθοσωμίας του παιδιού
2. Στη βελτίωση των φυσικών ικανοτήτων του
3. Στη δημιουργία γυμναστικής κουλτούρας
4. Στην αποφυγή δημιουργίας ανισορροπιών στο μυικό σύστημα (όπως συμβαίνει σε τόσα αθλήματα που το παιδί χρησιμοποιεί περισσότερο το ένα χέρι από το άλλο ή το ένα πόδι από το άλλο...)

Τα μαθήματα των παιδικών τμημάτων γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα.

gymnastikigiapaidia1

Η πρόταση μας προς τους γονείς είναι ότι η γυμναστική του παιδιού μέχρι και την ηλικία των 14 ετών, στόχο πρέπει να έχει τις σωστές βάσεις για την ανάπτυξη του παιδιού και όχι την εξειδίκευση του σε κάποιο άθλημα ή σπορ. Γιατί το τελευταίο εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Μετά τα 14 αρχίζει η εξειδίκευση.

Επειδή ως βασικότερο παράγοντα της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας, με διαφορά από τους υπόλοιπους, θεωρούν οι επιστήμονες την έλλειψη κίνησης, η γυμναστική και το παιχνίδι σε ανοιχτούς χώρους είναι η καλύτερη πρόταση για την πρόληψη του φαινομένου της παχυσαρκίας.